Frånluftsvärmepumpar.se

Hyra värmepump

Hem > Hyra värmepump

Sök

Länkar

Startsida

Läs mer >

Kontakta oss

Läs mer >

Hyra värmepump - Så fungerar det

Att hyra en värmepump kan vara ett utmärkt alternativ för dig som vill ha en energieffektiv uppvärmning av din arbetsplats. En värmepump tar tillvara på energin i luften eller marken och omvandlar den till värme som sedan sprids i huset. På så sätt kan du sänka dina uppvärmningskostnader och samtidigt minska din klimatpåverkan. I den här artikeln ska vi titta närmare på att hyra värmepump.

Vem kan hyra en värmepump?

Företag som vill minska sina energikostnader och samtidigt bidra till en bättre miljö kan vara lämpliga kandidater för att hyra en värmepump. Att hyra en värmepump ger företaget möjlighet att spara pengar på kort sikt, samtidigt som de kan dra nytta av den senaste tekniken utan att behöva göra en stor initial investering.

Dessutom får ditt företag möjlighet att enkelt uppgradera och byta ut din utrustning när det behövs. Att hyra en värmepump kan också vara en bra lösning för företag som inte har råd med eller vill ta på sig det ansvar som uppstår vid ägande av en värmepump.

Hyr värmepump till företag & industri

Vill du hyra en värmepump till ditt företag eller industri? Då kan du vända dig till Zeppelin Energy Rental. De erbjuder en lång rad av energilösningar, inklusive värmepumpar som kan hyras på kort eller lång sikt.

När du hyr en värmepump från Zeppelin Energy Rental får du också möjlighet att uppgradera och byta ut din utrustning när det behövs. Dessutom tar de hand om underhåll och service så att du kan fokusera på din verksamhet.

Vilka olika typer kan man leasa?

Nedan följer några exempel på olika typer av värmepumpar som du kan hyra:

1. Luft-vattenvärmepumpar

Luft-vattenvärmepumpar tar tillvara på energin i luften och omvandlar den till värme som sedan används för att värma upp ditt företag eller industri.

2. Bergvärmepumpar

Dessa tar tillvara på energin i marken och omvandlar den till värme som sedan används för att värma upp ditt företag eller industri.

3. Vatten-vattenvärmepumpar

Vatten-vattenvärmepumpar tar tillvara på energin i grundvattnet och omvandlar den till värme som sedan används för att värma upp ditt företag eller industri.

4. Hybridvärmepumpar

Dessa pumpar kombinerar olika energikällor för att uppnå maximal effektivitet. Till exempel kan de kombinera energi från solpaneler, luft och mark för att värma upp ditt företag eller industri. 

Fördelar med att leasa i stället för att köpa

Att hyra istället för att köpa en kan vara fördelaktigt på flera sätt. Här är några fördelar:

Kortare återbetalningstid

När du hyr  behöver du inte göra en stor initial investering, vilket innebär att du kan spara pengar på kort sikt. Du betalar bara en månatlig avgift för att använda utrustningen, istället för att behöva betala för hela utrustningen på en gång.

Enkel uppgradering

Du får möjlighet att enkelt uppgradera eller byta ut din utrustning när det behövs. Detta innebär att du alltid har tillgång till den senaste tekniken utan att behöva göra en större investering.

Underhåll och service ingår

När du hyr en värmepump från en pålitlig leverantör som Zeppelin Energy Rental, tar de hand om allt underhåll och service som behövs. Detta innebär att du kan fokusera på din verksamhet istället för att behöva oroa dig för underhåll och reparationer av din utrustning.

Kostnad

Kostnaden  varierar beroende på flera faktorer, inklusive typen av värmepump du väljer, längden på hyresavtalet och din energiförbrukning. Generellt sett innebär att hyra en värmepump att du inte behöver göra en stor initial investering, vilket kan vara fördelaktigt för företag och industriella verksamheter med begränsade budgetar.

Driftskostnad

Generellt sett brukar dock driftskostnaderna för värmepumpar vara lägre än för traditionella uppvärmningsmetoder, eftersom dessa pumpar tar tillvara på omgivande energikällor som luft, mark eller vatten och omvandlar dem till värme med hög verkningsgrad. Om du vill räkna ut driftskostnaden finns en tydlig guide om detta på Compricer.